Kurumsal E-Posta Nedir?

Esnek kota özellikleri ile birçok özelliği içerisinde barındıran kurumsal mail ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak olan paketlerimizden bahsetmek isteriz.

Kesintisiz tüm cihazlardan e-posta adreslerinize ister outlook, ister webmail üzerinden kolayca erişin. Gelişmiş kural yönetimi ile e-postalarınızda özel kurallar oluşturabilirsiniz. Anti-spam özelliği ile hesaplarınıza gelen yabancı spam içerikli mailleri engelleyebilirsiniz.

Kurumsal mail hizmetleri kullanıcı dostu yönetim paneli ile sunulmaktadır. Tüm e-postalarınızı diler mail arayüzünden dilersenizde müşteri panelinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sizlere kurumsal mail hizmetlerinin müşteri panelinde ki özelliklerinden bahsetmek isteriz.

1 – E-posta Hesapları

Hizmet yönetim panelinde Hesaplar sekmesi altında alan adınız için yeni e-posta adresleri oluşturabilir ve daha önce oluşturduğunuz mail adreslerini görüntüleyebilirsiniz.

Kırmızı kutucuk ile işaretlenen e-posta oluşturma ekranında bulunan bölümleri doldurarak Yeni Hesap Oluştur butonu ile yeni hesap oluşturabilirsiniz.

E-posta Hesap Düzenle

Aktif olarak kullandığınız e-posta hesaplarında güncellemeler gerçekleştirebilirsiniz.
E-posta adresi düzenleme ekranında mailin bulunduğu takımları ve grupları görüntüleyebilirsiniz.

Kısaca düzenle ekranında bulunan butonlardan bahsedelim.

  • E-Posta : Mail adresinin isim ve kotalarını düzenleyebilirsiniz
  • Servisler : Mail için webmail,pop3,ımap gibi fonksiyonları düzenleyebilirsiniz.
  • Yönlendirme : E-posta adresine yönlendirme ekleyebilirsiniz.
  • Şifre : E-posta adresinizin şifresini güncelleyebilirsiniz.
  • Gruplar : E-posta adresinin hangi gruplarda ekli olduğunu görebilirsiniz.
  • Takımlar : E-posta adresinin hangi gruplarda ekli olduğunu görebilirsiniz.
  • Bilgiler : E-posta adresleri için kişisel,iş ve ev gibi bilgiler ekleyebilirsiniz.

Şifre Güncelleme

E-posta adreslerinizin şifresini güncellemek için Hesaplar sekmesi altından işlem yapmak istediğini e-posta adresinin Düzenle butonuna tıklayınız.
Açılan sekmelerden Şifre bölümüne giriş yapınız. Bu ekranda şifre kutucuğuna yeni şifreyi yazıp Şifre Değiştir butonu ile kayıt edebilirsiniz.

Toplu E-Posta Oluşturma

Adım 1 – Hesaplar

Hesaplar sekmesi altından Toplu E-Posta Oluşturma sekmesine tıklayınız.

Adım 2 – Hesap Oluşturma

Oluşturmak istediğiniz e-posta adreslerini bu kutucuğa yazınız.

Bu ekranda dikkat etmeniz gereken e-posta adreslerini yazarken aşağıdaki örnekteki gibi yapmalısınız. Aksi takdirde e-posta oluşturmayacaktır.
E-posta adını tam isim@alanadi.com olacak eklinde yazmalısınız.

Örnek : isim@alanadi.com,isim2@alanadi.com,isim3@alanadi.com

Adım 3 – E-posta Adresi Yazınız

E-posta adreslerini cPanel veya farklı paneldende kopyalayarak oluşturabilirsiniz. Örnek olarak cPanel’den görseli ekledik.

Oluşturmak istediğiniz veya e-posta adreslerinizin hepsini mouse yardımıyla seçip kopyalayınız. Kısayol olarak CTRL + C ile kopyalayabilirsiniz.

E-posta adreslerini kopyaladıktan sonra e-posta oluşturma ekranında ki toplu e-posta oluşturma kutucuğuna yapıştırınız. Herhangi bir virgül koymanıza gerek yoktur.

Bu ekranda e-posta adreslerini isim@alanadi.com şeklinde alacaktır. Diğer değerlere dikkate alınmayacak sadece e-postalar yazdırılacaktır

Adım 4 – E-posta Adreslerini Oluştur

E-posta adreslerini oluştur butonu ile oluşturduktan sonra e-posta adresleri için detay kısmı açılacaktır. Bu ekranda e-posta adresinin şifrelerini belirleyebilir, isim ve soyisim bilgilerini değiştirebilir ve e-posta kotası belirleyebilirsiniz.

E-posta adreslerinizin bilgilerini düzenledikten sonra Hesapları Oluştur butonuna tıklayınız. Birkaç saniye içerisinde sayfa yenilenecektir.

Adım 5 – E-posta Oluşturuldu

E-Posta adresleri başarılı bir şekilde oluşmuştur.

2 – E-posta Grupları

E-posta grupları, içerisinde birçok e-posta adresi içeren bir e-posta adresidir. Bir gruba gönderilen e-posta iletisi e-posta grubunda yer alan tüm abonelere iletilir. Böylece kurum çalışanlarına veya özel bir departmana hızlı ve kolay şekilde toplu mail gönderimi sağlanabilir.

Yeni bir grup oluşturmak için aynı ekranda bir grup adıyla e-posta oluşturup, gruba eklemek istediğiniz e-posta adreslerini sağ ekrana aktarmalısınız. Farklı bir uzantıda olan e-posta adreslerini eklemek isterseniz eğer Diğer kutucuğuna yazarak ekleme yapabilirsiniz.

Grup Düzenleme

Oluşturduğunuz gruplara sonradan yeni e-posta adresi ekleyebilir veya gruplardan e-posta adreslerini çıkarabilirsiniz.

Dilerseniz oluşturulan grupları sadece iç kullanım için düzenleyebilirsiniz. Dışardan farklı bir e-postadan mail ulaşmayacaktır, sadece aktif e-posta adreslerinizden iç kullanım sağlayabilirsiniz.

3 – E-posta Takımları

E-posta adreslerinde sabit ekipler oluşturabilirsiniz. Şirket içerisinde eğer
satış, teknik gibi ekipler bulunuyor ise bu kullanıcıları tek bir takım oluşturabilirsiniz.

Ekip içerisinden takvim ve toplantı paylaşımlarını daha hızlı gerçekleştirmek için
E-posta Takım özelliğini kullanabilirsiniz.

Bilgilendirme
E-posta Takımları, e-posta dağıtımı için kullanılmaz. E-posta takımı içindeki e-posta hesaplarına toplu gönderim yapılamaz. Bu işlem için Gruplar özelliğini kullanabilirsiniz.

Takım Düzenleme

Aktif oluşturduğunuz takımlarda yeni e-posta ekleyebilir ya da ekli olan e-posta adreslerini kaldırabilirsiniz.

4 – E-posta Yönlendirme

E-posta adreslerinizi farklı adrese veya adreslere yönlendirebilirsiniz.
Örnek olarak ornek@alanadi.host e-posta adresini isim1@gmail.com adresine yönlendirebilir veya isim1,isim2,isim3 gibi birden fazla e-posta adresine yönlendirme sağlayabilirsiniz.

Yönlendirmeleri Düzenle

E-posta adreslerinde yaptığınız yönlendirmeleri düzenleme ekranından kaldırabilir veya aktif e-posta yönlendirmelerine yeni bir e-posta adresi ekleyebilirsiniz.

5 – Eş Alan Adı Ekleme

Eş alan adı olarak eklediğini domain adreslerinde gönderilen mailleri almak için kullanabilirsiniz. Örneğin alanadi.com.tr adresi eş alan adı olarak ekli ve ornek1@alanadi.com e-posta adresiniz bulunuyor. ornek1@alanadi.com adresine gelen e-posta adresi ornek1@alanadi.com.tr adresine yönlenecektir. Bu şekilde eş alan adı sistemini kullanabilirsiniz.

6 – Kurumsal İmza

E-posta adreslerinizde tüm hepsinde geçerli olacak şekilde mail imzası ekleyebilirsiniz. Sabit bir imzanız bulunuyor ise e-posta adreslerini gönderdiği tüm mail gönderimlerinde mail imzası görüntüleyebilirsiniz.

7 – Erişim Kontrolleri

Alan adınızı Mail sunucusuna yönlendirmek için kullanmanız gereken DNS adreslerini bu ekrandan görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranda yönlendirmeleri yaptıktan sonra doğruluğu kontrol edebilirsiniz.

Herhangi bir ayar değiştiğinde bu ekranda olması gereken ve mevcut DNS adreslerinde hata ibaresi çıkacaktır.

8 – Paylaşılan Kaynaklar

E-posta adresleriniz ile kaynak paylaşımında bulunabilirsiniz. Toplantıları veya takvimleri diğer e-posta adreslerinin webmail üzerinden görüntülemesini sağlyabilirsiniz.

Paylaşılan Kaynak Düzenleme

Oluşturduğunuz paylaşılan kaynaklarda Tür değiştirilememektedir. Sadece kaynak adını güncellemeniz mümkündür.

Kaynak İzni Düzenleme

Kaynakları paylaştırdığınız takım veya kullanıcıların erişim izinlerini düzenleyebilirsiniz. Tam veya Salt-okunur şekilde kademeli erişim açabilirsiniz.